به گزارش سرویس سیاسی تابناک، برخی شنیده ها حاکی است که در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن، احتمال رفع فیلترینگ دو سکوی پرطرفدار اینرنتی یعنی پیام رسان تلگرام و یوتیوب وجود دارد.تاکنون هیچ مقام رسمی این موضوع را تأیید یا رد نکرده است.
قبل از فیلترینگ در سال ۱۳۹۸، تلگرام حدود ۴۰ میلیون کاربر فعال در ایران داشت. حتی پس از فیلتر شدن، تخمین زده میشود که تعداد کاربران فعال ایرانی در تلگرام حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیون نفر است. تلگرام همچنان محبوبترین پیامرسانها در ایران شناخته میشود.
یوتیوب یکی از پرطرفدارترین سکوهای ویدئویی در جهان با بیش از ۲ میلیارد کاربر است.
اگر رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب روی دهد، این دومین رفع فیلتر در دولت پزشکیان خواهد بود؛ رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی در ۴ دی ۱۴۰۳ به تصویب رسید.
گفته می شد این تصمیم بعد از آنکه شورای عالی فضای مجازی نتوانست در این باره به اجماع برسد، توسط شورای سران قوا اتخاذ شد،. این اقدام به عنوان گام اول طرح رفع فیلترینگ در دولت چهاردهم معرفی شده است.
شنیده های خبرنگار تابناک حکایت از این دارد که شبکه اینستاگرام همچنان فیلتر خواهد بود و در این باره تصمیمی اتخاذ نشده است.
سابقه فیلترینگ به دهه ۱۳۷۰ بازمیگردد، زمانی که اینترنت به صورت محدود در اختیار دانشگاهها و مراکز حاکمیتی قرار داشت. با گسترش اینترنت در دهه ۱۳۸۰، فیلترینگ به عنوان ابزاری برای کنترل محتوا و حفظ امنیت ملی مطرح شد. در سال ۱۳۸۸ فیلترینگ شبکههای اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک و یوتیوب اعمال شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.